Topkok Albert Kooy lanceert Schoolkantine Challenge op Helen Parkhurst

30 september 2022

Maandag 10 oktober, tijdens Dutch Food Week, wordt de feestelijke aftrap gegeven voor de Schoolkantine Challenge 2022-2023. Onder de inspirerende leiding van Topkok Albert Kooy bedenken 60 leerlingen op het Helen Parkhurst een lekkere, gezonde en betaalbare kantinesnack. Alle leerlingen en studenten van het voortgezet onderwijs en het MBO in Flevoland worden komende maanden uitgedaagd om mee te doen aan deze challenge De winnaars mogen hun snack samen met een kok lanceren binnen de eigen school.

Topkok Albert Kooy lanceert Schoolkantine Challenge op Helen Parkhurst

Voor iedere school is het een uitdaging: hoe zorg je voor een kantine met een gezond aanbod van producten, zodat leerlingen en studenten niet massaal op jacht gaan naar ongezonde snacks buiten school? Ook onder jongeren groeit het bewustzijn hoe belangrijk gezondheid is en dat gezonde voeding hierin een cruciale rol speelt. Daarom doet onze school mee aan deze Schoolkantine Challenge: wat zouden ze het liefst eten en hoe kan de schoolkantine de gezondere en duurzamere keuze tot de aantrekkelijke keuze maken? Het wordt tijd om de jongeren meer aan het roer te zetten van hun eigen schoolkantine.

Voedselopdracht van Jong Leren Eten

Deze Schoolkantine Challenge is tot stand gekomen dankzij het programma Jong Leren Eten en wordt voor de tweede keer georganiseerd. Vorig jaar deden er al 200 Flevolandse leerlingen mee. Jong Leren Eten heeft de toekomstdroom dat elke school een gezonde, aantrekkelijke en duurzame schoolkantine heeft met een toegankelijk en betaalbaar aanbod waar de Schijf van Vijf het uitgangspunt is en de focus meer ligt op plantaardig, seizoensgebonden, lokaal en verspillingsvrij.

Aanvullend bericht: 24-10-2022

Zie hier een compilatie van de lancering van de Schoolkantine Challenge met Albert Kooy op het Helen Parkhurst: https://youtu.be/PgDfWrJprpE