Onze Open dag gemist?

7 december 2022

Mocht u onze open dag gemist hebben en wilt u toch meer te weten komen over onze school en Daltononderwijs ? Klik hier en bekijk onze digitale presentatie om meer te weten te komen over ons Daltononderwijs. Mocht u na het zien van deze digitale presentatie nog vragen hebben? Neemt u dan gerust contact met ons op en stuur een mail naar: info@helenparkhurst.asg.nl

Onze Open dag gemist?

Uw kind gaat bijna naar de middelbare school. Voor veel leerlingen is dit een grote stap. Het is spannend en er gaat voor hem of haar veel veranderen. Het is natuurlijk belangrijk om de juiste school te kiezen. Zie hieronder meer informatie over onze open dag.

Open dag (vrij inlopen)
Onze open dag was bedoeld voor alle ouders/verzorgers én leerlingen uit groep 7 en 8 en alle andere geïnteresseerden. U kon tijdens de open dag vrij inlopen tussen 09:30 –13:00 uur, aanmelden vooraf was niet nodig. 

Sfeer proeven op HP
Onze open dag stond in het teken van 'sfeer proeven en kennsimaken met onze verschillende opleidingsmogelijkheden'. Ouders en leerlingen konden een kijkje nemen in onze verschillende lokalen en konden kennis maken met ons Daltononderwijs, havo/vwo Technasium, Bèta mavo en Topsportbegeleiding. Voor alle leerlingen waren er verschillende activiteiten gepland om een goed beeld te kunnen geven wat elk vak precies inhoudt. 

Denk hierbij oa. aan:
- verschillende demonstraties (laten zien hoe een 3D-printer en een lasersnijder werkt, 
  proefjes in het laboratorium, onze klimwand in de gymzaal (boulderen)
- uitleg over wat Dalton betekent voor leerlingen en ouders
- kennismaking met verschillende vakken (oa wiskunde, natuurkunde, scheikunde, Frans en biologie)
- informatie over de leermiddelen

Ook hebben wij middels een kort videofragment laten zien hoe een schooldag van een leerling op Helen Parkhurst eruitziet, zodat u een goed beeld kon krijgen of Helen Parkhurst bij uw kind past. 

Tot snel bij ons op school
Wij hopen uw kind volgend jaar bij ons op school te zien. Wij hebben een plaatsingscapaciteit van 400 nieuwe leerlingen. (dit aantal hebben wij voorgaande jaren nog niet behaald).
Aanmelden kan tot 1 maart 2023 via Digidoor.
(zie meer informatie op onze website onder het kopje 'Nieuwe leerlingen - Aanmelden')