HP leerlingen uit 3 mavo naar de finale van Vakkanjers

25 mei 2022

Leerlingen van Helen Parkhurst in Almere staan in de landelijke finale van Vakkanjers. Afgelopen schooljaar zijn ze uitgedaagd door het Van Gogh Museum en hun partner in Science ASML om de kleurrijke wereld van Vincent van Gogh binnen te stappen. Hun ideeën hebben ze verwerkt in een videopitch en verslag zodat de jury dit online kon beoordelen. Tijdens de online halve finale op 19 mei werd bekend dat dit team een plek heeft bemachtigd in de landelijke finale op 15 en 16 juni tijdens het Dutch Technology Festival in Eindhoven.

HP leerlingen uit 3 mavo naar de finale van Vakkanjers

Leerlingen uit 3 mavo door naar de finale
Indy, Ronin en Jayden uit 3 mavo hebben hun ontwerp ‘Nature Room’ ingezonden voor de halve finale. Met hun idee waarin de bezoeker zich door middel van een animatie in het schilderij ‘de slaapkamer’ van Vincent van Gogh waant, hebben de leerlingen een plek in de finale bemachtigd. In de animatie raakt de kamer in verval en wordt deze uiteindelijk helemaal overgenomen door de natuur.

Welkom in Van Goghs kleurrijke wereld
Dit jaar stappen de Vakkanjers de kleurrijke wereld van Vincent van Gogh binnen. Hij vertelde verhalen met zijn brieven, tekeningen en schilderijen. Helaas hebben weersomstandigheden, licht en vervoer veel invloed op de conditie van zijn werk. De Vakkanjers van dit jaar gaan samen met het Van Gogh Museum en ASML zoeken naar betere manieren om de kunstwerken te behouden voor de toekomst. Zo zorgen ze ervoor dat de verhalen van Van Gogh voor altijd verteld kunnen blijven worden!

Vakkanjer Explorer Challenge: Licht op Vincent
De opdracht was je eigen expositie met verschillende lichtstanden en lichteffecten te maken. Met die opdracht zijn de Vakkanjer Explorers aan de slag gegaan. Door de lichtstanden aan te passen, kun je telkens een ander kunstwerk zien. Zo kunnen ze het kunstwerk tot leven brengen of juist verduisteren. De Explorers kregen de taak om het publiek écht te verrassen met hun creativiteit.

Klik hier om de de uitzending van de halve finale terug te kijken.
(De bekendmaking van de HP finalisten inclusief  tips & tops start vanaf 24:00 min)

Vakkanjers finale
De teams met de beste ideeën hebben zich geplaatst voor de landelijke finale op 15 juni 2022 tijdens het Dutch Technology Festival in Eindhoven. Hier pitchen ze hun prototypes voor publiek en jury.